cz
Blog
Správné osvětlení obchodů, prodejen a výkladů dokáže zvýšit prodej i bezpečnost
02 Dec 2022  /  Rady a tipy

Správné osvětlení obchodů, prodejen a výkladů dokáže zvýšit prodej i bezpečnost

Osvětlení obchodů, prodejen a výkladů

Při zařizování jakékoli prodejny je důležité myslet i na osvětlení. Samozřejmě, v každé budově a místnosti je přece nějaké to původní centrální světlo, ale v mnoha případech je nedostatečné, nebo alespoň nevhodné pro osvětlení prodejny s nějakým konkrétním sortimentem. Správné osvětlení celé budovy má hned několik výhod.
 

Nasvícení zboží v prodejně i před ní

Správné vystavení a následné osvětlení zboží v obchodě dokáže zvýšit celkový obrat. Řádné osvětlení je nezbytné zejména ve výlohách se šperky, v regálech s nejnovějšími modely spotřební osobní elektroniky, ale také v buticích s oblečením. Při osvětlení s vysokým CRI vypadají barvy produktů mnohem lépe, než když jsou schovány někde v tmavém regálu, kde nevyniknou. Pro osvětlení zboží za rozumnou cenu je vhodné LED zápustné, lineární nebo lištové osvětlení.

Důležité je i osvětlení zboží v exteriéru, a to opravdu celoročně – například ve stavebninách. V létě najdeme v exteriérových částech obchodů zejména zahradní potřeby, zatímco v zimě to mohou být vánoční stromky, kapři, ale v podstatě jakékoli jiné zboží, ať už před obchodním domem nebo na vánočních trzích. Jelikož v zimě je tma přibližně již v 16:00, osvětlení je nezbytné. Pro osvětlení exteriérové ​​prodejní plochy se nejvíce hodí přenosné, ale také stabilní LED reflektory.
 

Osvětlení obchodních center

Všimli jste si někdy, jak je v obchodních centrech silné osvětlení? A to nejen v jednotlivých prodejnách, ale také na všech chodbách a společných prostorách. Již v jednopatrových obchodních centrech může výška stropu dosáhnout i více než 10 metrů. Při takové vzdálenosti je mimořádně důležité, aby světla měla vysoký světelný výkon. V obchodních centrech v podstatě 24 hodin denně svítí tisíce svítidel. Při takovém počtu je nutné, aby byly dostatečně úsporné. LED svítidla jsou až 10krát úspornější než klasické žárovky při zachování stejné svítivosti.
 

Ochrana před pokusem o odcizení

Non-stop osvětlení je skvělým způsobem ochrany jakékoli prodejny, od malého stánku až po větší provozy. Pokud se v obchodě svítí celou noc a někdo nezvaný by se v něm motal, mnohem snáze ho zachytí kamery, náhodný kolemjdoucí nebo policejní hlídka. I pro menšího podnikatele je důležité, aby za noční osvětlení nezaplatil stovky eur měsíčně.
 

Bezpečnost v okolí obchodů

V neposlední řadě je třeba zajistit dostatek osvětlení iv areálu celého obchodu v případě, že k němu nějaký přísluší. Parková svítidla pro chodce, ale i osvětlení parkoviště dokáže ochránit zdraví všech, kteří se v těchto místech pohybují po vlastních i autem, ale v neposlední řadě mohou opět odradit případného pachatele před pokusem o odcizení nějakého vozidla.

Potřebujete navrhnout osvětlení pro vaši prodejnu na míru? Neváhejte nás kontaktovat.

Potřebujete poradit?
Máme několik možností, jak nás kontaktovat. Vyberte si, která vám vyhovuje.
My se vám ozveme
Nechte nám váš e-mail a náš obchodní zástupce vás bude kontaktovat.
Facebook
SILRING CZ s.r.o.
602 00 Brno
Lidická 700/19
Záruka a doprava
Záruka na všechny výrobky 3 – 5 let. Doprava po celé České republice při objednávce nad 3500,- Kč - zdarma.
© Všechna práva vyhrazena 2024 SILRING
cz
Potřebujete poradit? Vyžádejte si nezávazný návrh vašeho projektu osvětlení