cz
Blog
Jak vlastně funguje stmívatelná žárovka?
13 Jul 2022  /  Rady a tipy

Jak vlastně funguje stmívatelná žárovka?

Jak funguje stmívatelná žárovka

Pro funkci stmívání potřebujete stmívatelnou žárovku. V ideálním případě narazíte v obchodě na LED stmívatelné žárovky, které někdy bývají dokonce i ve verzi filamentových žárovek, které svým vzhledem připomínají klasické žárovky. Teoreticky se dá stmívat každá žárovka, ale jde spíše o její nedostatečné napájení nebo poruchu než o funkci stmívání. Stmívatelná LED žárovka je vybavena schopností modulace šířky impulsu, díky čemuž můžeme pomocí stmívače měnit jas osvětlení.

Stmívatelná LED žárovka

Abyste mohli žárovku bezpečně stmívat a vytvořit si tak například večer s partnerem romantickou atmosféru, potřebujete originál stmívatelnou žárovku. Při výběru žárovky v obchodech nebo e-shopech hledejte stmívatelnou LED žárovku, která je označena příslušným piktogramem nebo nápisem „Dimmable“.

Stmívač pro žárovky

Ke stmívatelné žárovce vám nebude stačit obyčejný vypínač, ale potřebujete takzvaný stmívač. Je mimořádně důležité, aby byl stmívač se stmívatelnou žárovkou kompatibilní. Různé značky a výrobci, případně starší žárovky s novějšími stmívači (a naopak) mezi sebou nemusí fungovat.

Řízení stmívatelných žárovek

V naší nabídce pro řízení LED osvětlení naleznete například i takový dotykový panel na zeď, pomocí kterého můžete řídit stmívání většího množství svítidel. Je bezdrátový a potřebuje jen napájení, takže si jej můžete namontovat téměř kdekoli, kde máte přívod do elektrické sítě.

Stmívatelné žárovky z naší nabídky

I v naší nabídce LED svítidel máme stmívatelné modely. Máte-li dotazy ohledně výběru konkrétních svítidel a jejich možnosti stmívání, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám poradíme a případně navrhneme řešení na míru pro vaše konkrétní požadavky.

Potřebujete poradit?
Máme několik možností, jak nás kontaktovat. Vyberte si, která vám vyhovuje.
My se vám ozveme
Nechte nám váš e-mail a náš obchodní zástupce vás bude kontaktovat.
Facebook
SILRING CZ s.r.o.
602 00 Brno
Lidická 700/19
Záruka a doprava
Záruka na všechny výrobky 3 – 5 let. Doprava po celé České republice při objednávce nad 3500,- Kč - zdarma.
© Všechna práva vyhrazena 2024 SILRING
cz
Potřebujete poradit? Vyžádejte si nezávazný návrh vašeho projektu osvětlení