cz
Blog
Pěstování rostlin pod LED osvětlením: Tipy a triky
07 Sep 2021  /  Rady a tipy

Pěstování rostlin pod LED osvětlením: Tipy a triky

Pěstování rostlin pod LED osvětlením

V naší zeměpisné šířce neexistuje možnost přirozeného pěstování rostlin během celého roku. Střídání ročních období a teplot nás výrazně limituje v tom, co se dá kdy sázet a pěstovat. Výsledná úroda je často závislá od umělého zavlažování během suchého období. Kroupy, častý déšť a výkyvy teplot (například jarní mrazy) dokážou zničit celou úrodu ovoce, zeleniny a dalších plodin stejně efektivně. Díky LED osvětlení pro pěstování rostlin je však možné pěstovat různé plodiny v interiéru během celého roku.
 

Jaké rostliny a plodiny jsou vhodné?

Pěstování rostlin pod LED osvětlením se lidem často spojuje s trestnou činností, pěstováním marihuany a výrobou jiných omamných a psychotropních látek. Tento článek rozhodně nemá sloužit jako návod k takovýmto skutkům. Díky vhodnému LED osvětlení je možné v interiérech pěstovat různé druhy ovoce, zeleniny, květin či sazenic během celého roku. Každá rostlina vyžaduje specifické nároky na typ světla, který dokáže nejvíce pomoci k jejímu správnému růstu.
 

Jaké LED osvětlení vybrat?

V naší nabídce najdete například LED svítidlo FLAT nebo LED svítidlo NET, které jsou přímo určeny pro pěstování rostlin. Nabízíme je v různých výkonových variantách, všechny však mají účinnost 2.7umol / J, což je údaj, který by vás měl zajímat nejvíce. Výběr vhodného osvětlení pro vaše konkrétní potřeby s vámi rádi prokonzultujeme. LED světla pro pěstování rostlin jsou až o 80% úspornější ve srovnání s HPS svítidly.
 

Kolik hodin světla potřebuje rostlina?

Na tuto otázku by se dala napsat samostatná vědecká studie. Každý jeden druh rostliny, ale i každá jedna odrůda má jiné nároky na světlo během různých vývojových fází. Důležité však je, že LED osvětlení nám nabízí možnost dopřát rostlinám nepřetržitou zásobu potřebného světelného spektra, díky čemuž dokážou narůst rychleji.
 

Vyplatí se to vzhledem na cenu energií?

I to nejvýkonnější LED osvětlení je opravdu úsporné ve srovnání s jinými druhy světel. Pěstování rostlin pod umělým osvětlením se využívá na celém světě již desítky let, ale až LED osvětlení ho dostalo na úroveň, při níž je ekonomická otázka výrazně nakloněna ve prospěch pěstování v takových podmínkách. Pokud máte více otázek ohledně LED osvětlení pro rostliny, neváhejte nás kdykoliv kontaktovat.

Potřebujete poradit?
Máme několik možností, jak nás kontaktovat. Vyberte si, která vám vyhovuje.
My se vám ozveme
Nechte nám váš e-mail a náš obchodní zástupce vás bude kontaktovat.
Facebook
SILRING CZ s.r.o.
602 00 Brno
Lidická 700/19
Záruka a doprava
Záruka na všechny výrobky 3 – 5 let. Doprava po celé České republice při objednávce nad 3500,- Kč - zdarma.
© Všechna práva vyhrazena 2024 SILRING
cz
Potřebujete poradit? Vyžádejte si nezávazný návrh vašeho projektu osvětlení