cz
Blog
Osvětlení domu - výběr, možnosti a časté chyby
14 May 2021  /  Rady a tipy

Osvětlení domu - výběr, možnosti a časté chyby

Osvětlení domu - nejčastější chyby

Pojďme rovnou k věci. Při osvětlení domu lidé dělají hned několik chyb. První bývá nesprávně rozmístění světel, kvůli čemuž nám v domě vznikají různé tmavé rohy. Druhou nejčastější chybou bývá špatný výběr výkonu světel - často nedostatečný. To opět zapříčiní nízkou intenzitu světla. Lidé často chybně rozmístí i prvky řízení osvětlení, kvůli čemuž musí například zhasínat pouze na začátku chodby a následně se vždy vracet přes celou chodbu už bez po tmě. V neposlední řadě bývá nesprávný výběr svítidel ve smyslu jejich výkonu, kvality a životnosti, což se může odrazit na spotřebě, na nákladech na opravy a na častějších zásazích. Doporučujeme vám, abyste si nechali navrhnout osvětlení domu firmou, která s tím má zkušenosti, a abyste si v každém případě vybrali úsporné LED svítidla.

Stropní svítidla

Stropní LED svítidla budou tvořit podstatnou část osvětlení ve vašem domě. Existuje obrovské množství modelů s různým výkonem, designem i tvarem. LED stropní svítidla se dají například i zapustit do sádrokartonu - v tomto případě doporučujeme prohlédnout si nabídku LED zápustných svítidel.

LED lištové světla

LED lištové svítidla se nejčastěji používají na kuchyňské lince jako podsvícení horních skříněk. Využití však najdou i v koupelně jako designové osvětlení zrcadla, nebo v ložnici jako atmosférické osvětlení pod postelí.

Bodová svítidla

Bodová svítidla patří v současnosti mezi nejoblíbenější typ svítidel. Jejich počet, správné rozmístění a výkon je však hotová věda. Existuje velké množství typů bodových svítidel a vybrat si můžete například i to, zda chcete žluté, bílé, nebo dokonce neutrální světlo.

LED panely

LED panely jsou skvělým řešením pro centrální osvětlení místností, jako je například kuchyň, jídelna nebo koupelna. Pokud nechcete bodová svítidla ale klasicky "lustr", vyberte si z moderních LED panelů s minimalistickým designem a vysokým výkonem.
Potřebujete poradit?
Máme několik možností, jak nás kontaktovat. Vyberte si, která vám vyhovuje.
My se vám ozveme
Nechte nám váš e-mail a náš obchodní zástupce vás bude kontaktovat.
Facebook
SILRING CZ s.r.o.
602 00 Brno
Lidická 700/19
Záruka a doprava
Záruka na všechny výrobky 3 – 5 let. Doprava po celé České republice při objednávce nad 3500,- Kč - zdarma.
© Všechna práva vyhrazena 2024 SILRING
cz
Potřebujete poradit? Vyžádejte si nezávazný návrh vašeho projektu osvětlení