cz
Blog
LED průmyslové osvětlení - proč investovat do LED svítidel?
06 Oct 2021  /  Rady a tipy

LED průmyslové osvětlení - proč investovat do LED svítidel?

LED průmyslové osvětlení a svítidla

LED průmyslové svítidla jsou speciálně navrženy tak, aby vhodně osvětlily prostor ve velkých skladech, výrobních halách a dalších budovách, kde je osvětlení zavěšené vysoko nad hlavami pracovníků. Základní vlastností průmyslového LED osvětlení je vysoký výkon a světelný tok, které v kombinaci s bílým či neutrálním světlem poskytnou ideální světelné podmínky na pohyb a práci v průmyslových budovách. Díky správnému osvětlení zvýšíte i úroveň bezpečnosti například v prostorách, kde se pohybují silami na vysokozdvižných vozících, ale i pěší zaměstnanci.

Úspora energie

Velkou předností LED svítidel je jejich nižší spotřeba energie ve srovnání s klasickými žárovkami. Konkrétní výpočet spotřeby energie je dost závislý od výběru konkrétního modelu žárovky s vláknem a LED žárovky, které následně porovnáme. Obecně však platí, že při zachování stejné intenzity světla je spotřeba LED žárovek až 10násobně nižší, než u klasických žárovkách. Úspora za elektřinu se tedy projeví opravdu rychle, a to zejména při větším množství svítidel. Výměna svítidel za LED alternativy se však vyplatí i běžnému spotřebiteli v domácnosti.

Cenová dostupnost

Investice do LED svítidel nezruinuje váš firemní rozpočet, cenově se absolutně vyrovnají tradičním svítidlům s vláknem, ba dokonce jsou často výhodnější. Pokud se životnost nebo spolehlivost vašich starých svítidel dostala na špatnou úroveň, oprava by vás vyšla více než nákup nového LED osvětlení.
 

Dlouhá životnost

Tu si nejlépe ukážeme na konkrétním příkladu. Jeden z našich best-seller, model průmyslového LED osvětlení UFO High Bay LF, dosahuje ve všech výkonových variantách životnost až 110 000 hodin svícení. V nepřetržitém trvání při svícení 24 hodin například v továrnách s třísměnným provozem to je přes 4 583 dní svícení, což je téměř 13 let. Pokud svítíte například jen 8 hodin denně, světla mohou dosáhnout životnosti až 40 let.

 

Nabídka průmyslového LED osvětlení na míru

Potřebujete pomoci s návrhem vašeho nového LED osvětlení v průmyslových budovách nebo areálech? Neváhejte nás prosím kontaktovat. Rádi vám připravíme návrh LED osvětlení na míru a zohledníme všechna specifika prostoru. Často je při výměně osvětlení možné instalovat menší počet svítidel, než původně. Stačí je jen vhodnější umístit.

Potřebujete poradit?
Máme několik možností, jak nás kontaktovat. Vyberte si, která vám vyhovuje.
My se vám ozveme
Nechte nám váš e-mail a náš obchodní zástupce vás bude kontaktovat.
Facebook
SILRING CZ s.r.o.
602 00 Brno
Lidická 700/19
Záruka a doprava
Záruka na všechny výrobky 3 – 5 let. Doprava po celé České republice při objednávce nad 3500,- Kč - zdarma.
© Všechna práva vyhrazena 2024 SILRING
cz
Potřebujete poradit? Vyžádejte si nezávazný návrh vašeho projektu osvětlení