cz
Blog
LED pouliční osvětlení pomáhá i při boji se světelným smogem
29 Oct 2021  /  Rady a tipy

LED pouliční osvětlení pomáhá i při boji se světelným smogem

LED pouliční osvětlení

Díky technologii LED jsou i ulice míst bezpečnějším místem. Prvním z důvodů je samozřejmě postupná výměna pouličního osvětlení. LED světla však postupně vytlačují i ​​halogenová svítidla aut a dalších dopravních prostředků. Vyšší svítivost a takzvané bílé světlo prokazatelně snižují i ​​riziko dopravních nehod.

 

LED veřejné osvětlení

Nestačí však jen výměna LED osvětlení na chodnících a hlavních cestách. I místa mimo hlavní tahy aut musí být dostatečně osvětlená. Velká parkoviště, parky, náměstí, areály průmyslových a logistických firem, ale také celé pěší zóny či okolí obchodních domů. Tady všude najdeme veřejné osvětlení, které často čeká na svou výměnu za LED alternativu.

 

Klasické osvětlení a světelný smog

Proč je důležité zbavit se starého veřejného osvětlení? Na začátek máme několik dobře známých důvodů:

 

Design LED exteriérových svítidel

Moderní LED svítidla jsou navržena tak, aby svítila tím správným směrem – v případě pouličního osvětlení to znamená, že svítí směrem dolů. Neznečišťují tak široké okolí svým světelným smogem jako klasická svítidla, která škodí nejen fotografům a hvězdářům, ale také divoké zvěři.

 

Satelitní záběry i „kopec za vesnicí“

To jsou dva zdroje, které vám poskytnou velmi reálný náhled na to, jaký je v noci rozdíl mezi obcemi, které kompletně přešly na LED osvětlení a obcemi, které jsou stále osvětleny tradičními světly. Stačí si prohlédnout noční satelitní mapy, live přenos ze stanice ISS nebo jen vyběhnout na kopec s dobrým výhledem na široké okolí. To, že pozorování hvězd, meteoritů a dalších přírodních úkazů je ve městech nemožné, je dobře známá věc. Všimněte si však, že obce s LED světly jsou mnohem nenápadnější i při bledším odstínu světla, zatímco obce s klasickým oranžovým osvětlením svítí jako vánoční stromek na široké okolí.

Potřebujete poradit?
Máme několik možností, jak nás kontaktovat. Vyberte si, která vám vyhovuje.
My se vám ozveme
Nechte nám váš e-mail a náš obchodní zástupce vás bude kontaktovat.
Facebook
SILRING CZ s.r.o.
602 00 Brno
Lidická 700/19
Záruka a doprava
Záruka na všechny výrobky 3 – 5 let. Doprava po celé České republice při objednávce nad 3500,- Kč - zdarma.
© Všechna práva vyhrazena 2024 SILRING
cz
Potřebujete poradit? Vyžádejte si nezávazný návrh vašeho projektu osvětlení