cz
Blog
LED světla pro růst rostlin – jak je vybrat?
09 Jan 2023  /  Rady a tipy

LED světla pro růst rostlin – jak je vybrat?

LED osvětlení pro růst rostlin

LED svítidla pro růst rostlin naleznete také v našem sortimentu. Díky LED svítidlům lze výrazně ovlivnit růst rostlin, což se v kombinaci s dalšími metodami (například pěstování rostlin v hydroponii, hnojení, výběr správného substrátu aj.) způsobí maximalizování množství úrody (v ideálních podmínkách).

Jaké rostliny se pěstují pod umělým osvětlením?

Pod umělým osvětlením lze teoreticky pěstovat úplně vše. Prakticky se pod ním pěstují rostliny v domácích podmínkách (zelenina, ovoce, bylinky), ale také ve velkých průmyslových halách, kde najdete také rostliny přesahující výšku několika metrů. V neposlední řadě musíme zmínit i oblibu těchto produktů mezi subjekty zabývajícími se nelegální činností – konkrétně pěstováním zakázaných psychotropních rostlin.

Jaké LED osvětlení se používá?

Každá rostlina potřebuje jiný poměr světelného spektra pro optimální podmínky pro svůj růst. Právě v tomto táhne umělé osvětlení za delší konec provazu oproti Slunci, protože si můžete vybrat takový model, který má ideální poměr IR (infračerveného) UV (ultrafialového) a dalších barevných složek.

Co zapříčiní non-stop osvětlení rostlin?

Prvním a nejdůležitějším důvodem pro používání LED svítidel pro růst rostlin je možnost pěstování konkrétních rostlin i plodin v kterémkoli ročním období a kdekoli na světě. Zatímco Slunce svítí v průměru jen 12 hodin denně, pod LED svítidly mohou být rostliny 24/7, což způsobí také výrazné zrychlení růstu.

 

Jakou mají svítidla spotřebu?

Například v naší nabídce naleznete modely s příkonem (a tedy spotřebou) od 60W až do 960W. I proto je mimořádně důležité spočítat si kromě investice do LED svítidel také jejich následnou spotřebu, díky čemuž zjistíte, zda má pro vás pěstování například sazenic pod umělým osvětlením smysl a dostatečnou návratnost. Potěšíme vás však, že životnost těchto svítidel snadno přesáhne i 110 000 hodin.
Potřebujete poradit?
Máme několik možností, jak nás kontaktovat. Vyberte si, která vám vyhovuje.
My se vám ozveme
Nechte nám váš e-mail a náš obchodní zástupce vás bude kontaktovat.
Facebook
SILRING CZ s.r.o.
602 00 Brno
Lidická 700/19
Záruka a doprava
Záruka na všechny výrobky 3 – 5 let. Doprava po celé České republice při objednávce nad 3500,- Kč - zdarma.
© Všechna práva vyhrazena 2024 SILRING
cz
Potřebujete poradit? Vyžádejte si nezávazný návrh vašeho projektu osvětlení